Sundhedsbasen

Din guide til sundhed og sport
Find en løberute i nærheden af dig

Find en løberute i nærheden af dig

Er du på jagt efter den helt rigtige løberute, men synes du, det er svært at finde en? Uanset om du er en erfaren løber, der løber 10-20 km af gangen, eller du er en nybegynder, der løber 3-5 km af gangen, findes der mange forskellige ruter, du kan løbe.

De findes også i nærheden af dig. Det er bare med at finde dem. Vi giver her råd til, hvordan du finder den perfekte løberute, der passer til dig.

Hvor lang skal ruten være?

Når du skal til at planlægge din løberute og finde en rute, der passer til dig, er der et par ting, der er gode at overveje. Først og fremmest skal du bestemme dig for, hvor langt du ca. vil løbe. Det afhænger meget af, hvilket niveau du løber på, og hvor god din kondition er. Har du aldrig rigtig løbet før, er det en god idé at start ud med en kort rute. Det kan være blot et par kilometer for at mærke, hvordan din krop reagerer på det. Når din krop kan udholde mere, kan du begynde at lægger flere kilometer på ruten. Er du en erfaren løber, har du sikkert allerede en god fornemmelse af, hvor meget du typisk vil løbe.

Hvilket terræn er du til?

En anden ting, du skal tage stilling til er, hvilket terræn du gerne vil løbe i. Det kan være en lige vej med asfalt under fødderne eller en bakket skovsti med skovbunden som din trædepude. Det kommer lidt an på, hvilket løbeunderlag du foretrækker at løbe på, og hvor udfordrende du ønsker, stigningen skal være. Det er brandærgerligt at vælge et terræn, der er alt for udfordrende, og man er nødsaget til at give op på halvvejen. Det bedste råd er derfor at være realistisk med sin kunne på en løbetur.

Sådan finder du din løberute

Når du har disse to overvejelser på plads, kan du begynde at lede efter en løberute. Du kan fx finde løberuter her, hvor du nemt kan finde en i nærheden af dig. Derudover kan man spørge venner og familie i dit område til råds. Det kunne være de kendte en god rute. En anden mulighed er at tage ud på egen hånd og bare løbe tilfældige steder hen. Du skal nok bruge et par løbeture, men måske du finder den perfekte rute. Husk dog at vend om i god tid.